Plechy a pekáče

Chystáte se na dozlatova opečené kuře, šťavnatou kachnu nebo buchty jako od babičky? Základem každé kuchyně a úspěšného vaření je kvalitní pekáč. Na tom, který z nich pro vás bude ten pravý, bude záležet především na zvoleném pokrmu.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

999 Kč - 2 090 Kč
Cena
37,6 - 41 cm
Hloubka
45,5 - 54 cm
Hloubka

Zobrazujeme 9 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Electrolux E9OOAF00 plech na pečení

Electrolux E9OOAF00.1

Plech na pečení


1 539 Kč

Electrolux E9OOAF11 plech na pečení

Electrolux E9OOAF11 plech na pečení

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: keramická vrstva


1 490 Kč

Bosch HEZ530000 plechy na pečení 2 ks

Bosch HEZ530000

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt


1 790 Kč

Siemens HZ636000 skleněný plech

Siemens HZ636000, skleněný plech

Plech na pečení


1 590 Kč

Bosch HEZ 636000 skleněná pánev

Bosch HEZ 636000 - Skleněná pánev

Plech na pečení, Typ plechu: Skleněný plech, Materiál: Sklo


1 590 Kč

Electrolux E9OOPT01 plech na pečení

Electrolux E9OOPT01.1

Plech na pečení


1 539 Kč

AEG A9OZPS1

AEG A9OZPS1

Kámen na pečení pizzy, Materiál: kámen


1 869 Kč

AEG A9OOAF11

AEG A9OOAF11

Pečicí plech, Materiál: keramický povrch


1 599 Kč

AEG A9OOAF00

AEG A9OOAF00

Plech na pečení


1 599 Kč

O kategorii

Plechy, pekáče a pekáčky ve vaší kuchyni nesmí chybět a nenahradí je jen tak ledajaké kuchyňské nádobí. Upečete na nich totiž vše od masa přes zeleninu s brambory až po sladké pokrmy, jako jsou nejrůznější koláče, buchty, vdolky a dorty. Často navíc můžete péct hlavní chod i přílohu najednou a ušetřit si tak čas v kuchyni. Jednoduše vše naházejte na pekáč a šup s ním do trouby.

Některé pekáče jsou dokonce vybaveny poklicí, která uvnitř pekáče udrží konzistentní teplotu a vlkost, takže se váš pokrm upeče rovnoměrně a nebudete se muset zlobit nad spálenými okraji a syrovým prostředkem. Především se ale jídlo navysuší, takže zelenina zůstane šťavnatá a buchta vás nezadusí. 

Jak si vybrat pekáč

Aby váš pekáč splnil vaše očekávání, zvažte jeho materiál i jídla, která v něm hodláte připravovat, a zda pekáč chcete použít k předpřipravení jídla na varné desce, nebo ho třeba strčit na gril. Materiálů pekáčů je mnoho, pojďme se podívat na ty nejběžnější:

  • Nerezové pekáče jsou lehoučké, takže si nenatáhnete záda snahou je zvednout. Jídlo se na nich ale snadněji přichytí, proto plech nezapomeňte pořádně vymazat nebo použít jiné kuchyňské doplňky jako pečicí papír. Kromě toho jsou náchylné na poškrábání, proto buďte obezřetní při jejich mytí.
  • Podobné vlastnosti má hliníkový pekáč. Většinou je ale vybaveno nepřilnavým povrchem, který řeší přichytávání a připékání jídla ke stěnám pekáče.
  • Smaltované pekáče jsou příjemně odolné a můžete je bez obav šoupnout do myčky nádobí.

  • Litinové nádobí je skvělé v tom, že se na něj jídlo nepřichytává a litinová vrstva rozvádí teplo rovnoměrně. Materiál je velmi odolný proti poškození i poškrábání, bývá ale poměrně těžký.

  • Skleněné pekáče jsou také poměrně odolné, vyrábějí se totiž ze speciálního žáruvzdorného skla. Většinou ale nemají madla, za které by se dal pekáč dobře chytit, takže se s nimi hůře manipuluje. Jejich plusem bývá jejich nižší cena.

  • Pokud hledáte Rolls-Royce mezi pekáči, pak sáhněte po titanovém, nebo ještě lépe měděném pekáči.

  • Pekáče z keramiky a porcelánu vám vydrží velmi dlouho, pokud se o ně dobře staráte.

Materiál pekáče ale není všechno. Byť s hranatým pekáčem nikdy nešlápnete vedle a upečete s ním prakticky vše, kulaté pekáče se vám budou hodit na menší porce (třeba pro menší domácnost), quiche a různé koláče. Oválné pekáče jsou nejlepší pro pečení ryb. V neposlední řadě myslete i na hloubku pekáče.