Plechy a pekáče

Chystáte se na dozlatova opečené kuře, šťavnatou kachnu nebo buchty jako od babičky? Základem každé kuchyně a úspěšného vaření je kvalitní pekáč. Na tom, který z nich pro vás bude ten pravý, bude záležet především na zvoleném pokrmu.

Kategorie produktů

Zobrazujeme 12 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Philips HD9956/00 sada příslušenství pro fritézu AirFryer XXL

PHILIPS HD9956/00

Příslušenství k fritéze


1 149 Kč

Siemens HZ531010 plech na pečení

SIEMENS HZ531010, Plech na pečení

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt


2 319 Kč

Siemens HZ636000 skleněný plech

Siemens HZ636000, skleněný plech

Plech na pečení


1 590 Kč

Siemens HZ617000 forma na pizzu

Siemens HZ617000, forma na pizzu

Forma na pečení, Nepřilnavý povrch


750 Kč

Siemens HZ390012 nástavec pro vaření v páře do HZ390011

Siemens HZ390012 nástavec pro vaření v páře do HZ390011

Nádoba pro vaření v páře


1 690 Kč

Siemens HZ390011 nerezový pekáč

Siemens HZ390011 nerezový pekáč

Pekáč, Materiál: Nerez


3 490 Kč

Siemens HZ633070 profi plech

Siemens HZ633070, profi plech

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


1 490 Kč

Siemens HZ632070 univerzální pánev

Siemens HZ632070 univerzální pánev

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


690 Kč

Siemens HZ631070 smaltovaný plech pro pyrolýzu

Siemens HZ631070 smaltovaný plech pro pyrolýzu

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


650 Kč

Siemens HZ327000, kámen na pečení

Siemens HZ327000, kámen na pečení

Plech na pečení


3 490 Kč

Siemens HZ317000 forma na pizzu

Siemens HZ317000 forma na pizzu

Výprodej

Forma na pečení, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 0,65 g


690 Kč

Siemens HZ532010 plech na pečení

SIEMENS HZ532010, Plech na pečení

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt


2 090 Kč

O kategorii

Plechy, pekáče a pekáčky ve vaší kuchyni nesmí chybět a nenahradí je jen tak ledajaké kuchyňské nádobí. Upečete na nich totiž vše od masa přes zeleninu s brambory až po sladké pokrmy, jako jsou nejrůznější koláče, buchty, vdolky a dorty. Často navíc můžete péct hlavní chod i přílohu najednou a ušetřit si tak čas v kuchyni. Jednoduše vše naházejte na pekáč a šup s ním do trouby.

Některé pekáče jsou dokonce vybaveny poklicí, která uvnitř pekáče udrží konzistentní teplotu a vlkost, takže se váš pokrm upeče rovnoměrně a nebudete se muset zlobit nad spálenými okraji a syrovým prostředkem. Především se ale jídlo navysuší, takže zelenina zůstane šťavnatá a buchta vás nezadusí. 

Jak si vybrat pekáč

Aby váš pekáč splnil vaše očekávání, zvažte jeho materiál i jídla, která v něm hodláte připravovat, a zda pekáč chcete použít k předpřipravení jídla na varné desce, nebo ho třeba strčit na gril. Materiálů pekáčů je mnoho, pojďme se podívat na ty nejběžnější:

  • Nerezové pekáče jsou lehoučké, takže si nenatáhnete záda snahou je zvednout. Jídlo se na nich ale snadněji přichytí, proto plech nezapomeňte pořádně vymazat nebo použít jiné kuchyňské doplňky jako pečicí papír. Kromě toho jsou náchylné na poškrábání, proto buďte obezřetní při jejich mytí.
  • Podobné vlastnosti má hliníkový pekáč. Většinou je ale vybaveno nepřilnavým povrchem, který řeší přichytávání a připékání jídla ke stěnám pekáče.
  • Smaltované pekáče jsou příjemně odolné a můžete je bez obav šoupnout do myčky nádobí.

  • Litinové nádobí je skvělé v tom, že se na něj jídlo nepřichytává a litinová vrstva rozvádí teplo rovnoměrně. Materiál je velmi odolný proti poškození i poškrábání, bývá ale poměrně těžký.

  • Skleněné pekáče jsou také poměrně odolné, vyrábějí se totiž ze speciálního žáruvzdorného skla. Většinou ale nemají madla, za které by se dal pekáč dobře chytit, takže se s nimi hůře manipuluje. Jejich plusem bývá jejich nižší cena.

  • Pokud hledáte Rolls-Royce mezi pekáči, pak sáhněte po titanovém, nebo ještě lépe měděném pekáči.

  • Pekáče z keramiky a porcelánu vám vydrží velmi dlouho, pokud se o ně dobře staráte.

Materiál pekáče ale není všechno. Byť s hranatým pekáčem nikdy nešlápnete vedle a upečete s ním prakticky vše, kulaté pekáče se vám budou hodit na menší porce (třeba pro menší domácnost), quiche a různé koláče. Oválné pekáče jsou nejlepší pro pečení ryb. V neposlední řadě myslete i na hloubku pekáče.