Popis produktu

Nerezový uzenářský box po naplnění dřevěnými lupínky dodá grilovaným pokrmům bohaté kouřové aroma. Box na uzení je určen pro labužníky, pro použití jako příslušenství pro plynové grily i pro grily na dřevěné uhlí.

Grilovací box G21

Nerezový grilovací box se po naplnění dřevěnými lupínky nebo štěpkami zavře a vloží mezi hořáky plynového grilu, případně na rošt grilu na dřevěné uhlí nebo elektrického grilu. Po zavření víka a zahřátí grilu se z namočených dřevěných lupínků začne uvolňovat kouř, který naplní grilovací prostor a grilované maso, ryby nebo další pokrmy získají jedinečné kouřové aroma. Box na uzení můžete použít i k douzení sýrů, ovoce a zeleniny na grilu.

Je vyroben z nerezu a disponuje otvory ve spodní stěně i ve víku. Díky těmto průduchům se kouř uvolňuje ven z boxu a plní vnitřní prostor grilu. Díky kompaktním rozměrům 23 × 9 × 4 cm jej snadno umístíte mezi hořáky plynového grilu nebo na rošt grilu na dřevěné uhlí nebo elektrického grilu. Víko grilu nechte po celou dobu grilování s udícím boxem zavřené, aby kouř mohl cirkulovat uvnitř.

Čím box naplnit?

Při volbě dřevěných štěpek, lupínků nebo odřezků do boxu na uzení G21 máte velký prostor pro experimentování a objevování. Vyzkoušejte různé typy dřeva, škála chutí je neuvěřitelná. Dřevěné lupínky nebo štěpky z ořechu se hodí k hovězímu i vepřovému masu. Kouř z ořechových štěpků je silný a velmi aromatický. Dřevo z jabloně je ideální pro vepřové maso a drůbež, jeho kouřové aroma je jemné a nasládlé. Třešňové dřevo je skvělé a univerzální, vhodné pro vepřové, hovězí, drůbeží i zvěřinu. Sladká a jemná chuť, která se dobře mísí s jinými dřevinami. Olšové štěpky nebo lupínky jsou ideální k rybám a drůbežímu masu. Jejich kouř je jemný a masu dodá nasládlé aroma.

Před použitím doporučujeme dřevěné lupínky nebo štěpky namočit, aby vznikal kouř a štěpky neshořely. Po namočení z dřevěných štěpků důkladně vyždímejte tekutinu, příliš mokré třísky a lupínky by se místo kouření jen napařovaly.

Chuť grilovaného masa či jiných dobrot a kouřová vůně by se měla navzájem sladit. Využijte grilovací kouřový box naplno a vložte do něj štěpky z různých druhů dřeva podle toho, co zrovna grilujete.
Pohrát si můžete i s tekutinou, do které dřevěné odřezky, štěpky nebo lupínky namáčíte – citrónová šťáva dodá vynikající kouřové aroma rybám, mořským plodům nebo bílému masu, vyzkoušet můžete i jablečnou nebo ananasovou šťávu a výborné je také aroma z kouřů po pivě nebo lehkém víně.

Hodnocení

0,0 / 5

0 recenzí G21 635408 nerezový uzenářský box

0% Kvalita
Nehodnocené

0% Hodnota za peníze
Nehodnoceno

Jak pracujeme s recenzemi