Pomalé vaření / Sous-Vide
S pomalým hrncem si připravíte delikátní tažený vývar, aniž byste jej museli hlídat na plotně. Hrnec na pomalé vaření připraví i další pokrmy “z jednoho hrnce”. Kromě vašeho času tak ušetří i špinavé nádobí, protože využijete jen jeden hrnec.
Kategorie produktů
Aplikované filtry
Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
O kategorii
Pomalý hrnec připraví silný vývar, který pomůže, když na nás něco leze
Výhody pomalého hrnce jsou hlavně v tom, že je v něm příprava jídel opravdu jednoduchá, nemusíte hrnec hlídat na plotně, aby se nepřipálil, a můžeme si tak třeba vývar uvařit klidně i přes noc. Zdomácněl i jeho anglický název Slow cooker. Připravíte v něm i dokonalé trhané hovězí, které se “táhne” přes 10 hodin. Stačí ráno zapnout a na večeři můžete servírovat domácí burgery s trhaným masem.
Ušetří i vaši peněženku, je totiž oproti spotřebě klasického sporáku mnohem úspornější. Má nižší příkon, ohřívá se postupně a dosahuje maximální teploty okolo 95 stupňů, kterou si pak konstantně drží až do té doby, než jej vypnete.
Jak si vybrat pomalý hrnec?
Stejně jako u parního hrnce nebo rýžovaru myslete na to, pro kolik osob budete v pomalém hrnci nejčastěji vařit. Pro dvě osoby bohatě postačí menší pomalý hrnec Russell Hobbs s objemem 2 litry. Pro rodinu a nebo ty, kteří milují vývary doporučujeme spíše větší, například pomalý hrnec Sencor o objemu 6 litrů.
Užitečné funkce, které by se mohly hodit
- Odložený start - naplánujte si vaření na čas, kdy nejste doma
- Udržování teploty - pomalý hrnec si zachová stejnou teplotu po celou dobu vaření
- Přednastavené programy - přesně vám řeknou, jak dlouho péct jednotlivé pokrmy
- Automatické vypnutí - pomalý hrnec se po uvaření sám vypne