Elektrické kráječe
Krájení chleba, salámů, sýrů, masa nebo masných výrobků je s elektrickým kráječem pohoda. Výsledek je perfektní chuťově i na pohled. Provoz kráječe je bezpečný a takřka bez námahy!
Kategorie produktů
Aplikované filtry
Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
O kategorii
Snad nikoho nebaví krájet stále dokola chleba, salámy, sýry, maso nebo zeleninu ručně, kolečko po kolečku, plátek po plátku. Ušetřete si práci s elektrickým kráječem, který za vás odvede i ty nejtěžší a nejotravnější úkoly. Poradíme vám, jak ho vybrat.
Příkon elektrického kráječe
Mezi parametry, které jsou při výběru důležité, sledujte především příkon. Čím vyšší je příkon, tím vyšší může být výkon, tím rychlejší a efektivnější krájení přístroj odvede. Na vyšší příkon (a tedy výkon) dbejte hlavně v případě, že budete elektrický kráječ využívat často a intenzivně. Na občasné krájení vám v pohodě vystačí i nižší příkon.
Průměr kotouče elektrického kráječe
Nezanedbatelným parametrem je průměr kotouče. Čím větší je kotouč, tím lépe se vám budou krájet větší kusy potravin (například velký bochník chleba). Nejčastěji se setkáte s průměrem kotouče 170 a 190 mm.
Maximální tloušťka řezu
Zatímco minimální tloušťka řezu může být nepředstavitelně malá, maximální tloušťka už je hmatatelný parametr. Když budete chtít surovinu nakrájet na tlustší pláty, bude pro vás dokonce parametrem důležitým. Nejobvyklejší je elektrický kráječ s maximální tloušťkou řezu 15 až 20 mm, ale může být i menší nebo větší.
Použité materiály
U elektrického kráječe jsou důležité také použité materiály, především pak materiál, z něhož je vyroben kotouč. To často bývá plast a nerez, přičemž druhá varianta je spolehlivější.
Bezpečnost užití elektrického kráječe
Cokoli poháněné elektřinou může být zrádné. Elektrický kráječ s bezpečnostní brzdou ale nebezpečí vzniku úrazu minimalizuje. Stejně tak je vhodné mít odnímatelný podavač na potraviny, díky němuž vaše prsty nepřijdou do kontaktu s ostřím, a protiskluzové podložky.