Wok pánve

Restování, smažení, vaření. To všechno zvládnete s WOK pánví. Nezbytný pomocník, pokud si chcete doma připravit ty nejlepší recepty z asijské kuchyně. Smažené nudle, rýži, restovanou zeleninu zvládnete díky WOKu snadno a velmi rychle.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

1 369 Kč - 2 790 Kč
Cena

Zobrazujeme 2 výsledky Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Ken Hom 432022/38419 Excellence Wok pánev + kuchařský nůž

Ken Hom 432022 38419.00

Výprodej

Wok pánev + nůž, Typ pánve: wok, Průměr pánve: 32 cm, Materiál pánve: ocel, Nepřilnavý povrch, Vhodné do myčky, Vhodné do trouby: Ne",…


2 299 Kč

Fiskars Functional Form Wok 28 cm

FISKARS FF WOK 28CM

Pánev, Typ pánve: wok, Průměr pánve: 28 cm, Materiál pánve: hliník, Nepřilnavý povrch, Vhodné do myčky, Vhodné do trouby: Ano", Hmotnost:…


1 629 Kč

O kategorii

Jak vybrat WOK pánev 

WOK pánev na první pohled poznáte díky jejímu vypouklému tvaru. Mají menší průměr dna, protože smyslem WOK pánve je zahřívat také strany a tím si připravit typické pokrmy z asijské kuchyně - jako je grilovaná zelenina, tenké kousky masa nebo tofu. Ve WOKu zvládnete rychlé restování, dušení i přípravu omáček. 

V první řadě se při výběru zaměřte na materiál WOK pánve: 

Ocelová WOK pánev je nenáročná na údržbu.  Má velmi dobré vlastnosti a vysokou vodivost tepla. Díky tomu na ní bleskurychle orestujete maso i zeleninu.

Nerezová WOK pánev patří mezi oblíbené pánve především kvůli své vysoké odolnosti. Stejně jako ocelová pánev výborně vede a drží teplo. Samozřejmostí je také snadná údržba.

Hliníková WOk pánev  má velkou výhodu v tom, že je lehčí než ocelové nebo nerezové pánve. Snadno se udržuje a skvěle vodí teplo.

Výhody WOK pánve

Téměř všechny WOK pánve na trhu mají nepřilnavý povrch. Díky tomu můžete při restování používat menší  množství tuku. Díky svému specifickému tvaru zvládnete ve WOK pánvi připravit opravdu velké množství jídla. Takže se hodí i pro větší rodiny. 

Všechny ingredience v pánvi také velmi snadno promícháte. Proto je WOK ideální právě na přípravu asijských jídel, kde jsou často základem rýžové nudle. Ty v klasické pánvi nemáte šanci pořádně promíchat a dostat tak rovnoměrně maso a zeleninu do každé porce.

WOK pánev na indukci 

S pánví WOK se nejčastěji pracuje na plynových hořácích, ale dneska není problém sehnat i WOK pánve na indukci. Takže pokud doma máte indukční varnou desku, při výběru si jen zkontrolujte, že je pánev na indukci vhodná. Musí mít speciální dno, jinak se na plotně nezahřeje.