Při výběru kávy buďte nároční a rozhodněte se pro prémiovou zrnkovou kávu Veronia Columbia. Druhým největším pěstitelem kávového zrna Arabica na světě je právě Kolumbie. Odrůda Excelso je výjimečná svou sametovou ovocnou chutí a oříškovým aroma. Balení: 1 kg.
Veronia Columbia - CV
- Druh: Arabica
- Země: Kolumbie
- Balení: 1 kg
Kolumbie je druhým největším pěstitelem kávového zrna Arabica na světě. Káva Veronia vám nabízí odrůdu Excelsa se sametovou ovocnou chutí a oříškovým aroma. Pít se může v jakémkoliv denním čase.
- Praktický znovu otevíratelný a znovu uzavíratelný obal
O značce
- Kávové zrno je dováženo přímo od pěstitelů, takže je zaručena jeho prvotřídní kvalita
- Coffee Veronia se odlišuje zejména tím, že nakupuje kvalitní kávová zrna a tato zrna praží ve vlastní pražírně na Slovensku. Zákazníkovi tedy jde káva vždy čerstvá
- Pražírna má originál certifikaci BIO a s touto certifikací patří mezi jednu z mála pražíren na Slovensku, která praží BIO kávová zrna.
Coffee Veronia vznikla na podnět trhu, když rychlý růst obchodních řetězců způsobil úpadek malých obchůdků s potravinami. V důsledku toho se začala vytrácet i kvalitní zrnková káva, kterou postupně nahrazovala instantní káva. Lidé mají velmi málo informací o tomto nápoji a stále si myslí, že je to káva, přičemž správný název je instantní kávový nápoj. Právě zde vznikl prostor pro výrobu kvalitní kávy. V roce 2005 přinesl Oldřich Holiš na trh vlastní recepturu, složenou ze šesti arabik a následně začal produkovat i odrůdové kávy z 25 zemí pod značkou Coffee Veronia. Nedávno do portfolia přibyly i microloty přímo od pěstitelů.
Káva není o značce či pěkných šálcích, ale je o chuti, aroma, pěstitelích, pražírnách .... V případě Coffee Veronia to platí na 101 %. Kávová zrna se praží v pražírně s rodinnou atmosférou, pro kterou je transparentnost a silné přátelství alfou a omegou. Při procesu pražení je pro Oldřicha Holiše důležité najít chuťový profil.
Tento proces zahrnuje testování konkrétního kávového zrna v procesu Cupping, o kterém se pražírna snaží co nejvíce informovat, a tak k tomuto procesu častokrát přizve i běžného konzumenta. Při pražení dbá nejen na využití maximálního potenciálu daného kávového zrna, ale také na optimální proces pražení.