Vařiče vajec

Staňte se mistrem snídaně a připravte vajíčka na všechny možné způsoby "levou zadní". Stačí nastavit správnou teplotu na přístroji a rázem máte vajíčka natvrdo, na měkko, či do zesklovatí. Dozdobení, dochucení a podávání je už na Vás.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

Tristar
Značka

Zobrazujeme 2 výsledky Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

O kategorii

Kapacita vařiče vajec: Výběr pro větší i menší rodinu 

Vařiče vajíček se poměrně rychle staly oblíbenou vychytávkou do kuchyně, protože z přípravy snídaně sejmuly poměrně velkou dávku stresu. Už nemusíte na hodinkách pečlivě hlídat čas, abyste stihli vajíčko z vařící vody vytáhnout včas, když si chcete pochutnat na tekutém žloutku.

Vejcovar tohle hravě zvládne za vás díky praktickému časovači. Stačí jen do vařiče nalít vodu, vybrat jakým způsobem si přejete vajíčko uvařit, a dál už se nemusíte o nic starat. 

Při výběru vás na první pohled určitě zaujme kapacita vejcovaru. 

Jestli je ve vaší domácnosti zástup hladových jedlíků, kteří denně vyžadují uvařená vajíčka, sáhněte po vejcovaru s kapacitou 7-8 vajíček.

Vařiče vajec na jedno až dvě vajíčka se zase hodí do menší domácnosti nebo pro sólisty, kteří připravují vajíčka jen pro sebe. 

Některé vařiče vajíček dokážou díky speciálnímu platu připravit také oblíbená sázená vejce. 

Všechny pak umí uvařit perfektní vejce na tvrdo i na měkko s akorát tekutým žloutkem. 

Jak vařič vajíček funguje a jak správně nastavit teplotu 

Vejcovar je poměrně jednoduchý kuchyňský pomocník. Stačí do nádoby nalít potřebné množství vody (jak moc vám vždy ukáže ryska) a pak už jen vložíte vajíčka a čekáte.
Každý vařič vajíček má různý výkon. Od toho se pak také odvíjí doba, jakou potřebuje k uvaření vajíček. 

Vejcovar má vlastní integrovaný časovač, který stačí nastavit na požadovaný typ přípravy vajíček. 

Že jsou vajíčka hotová poznáte jednoduše podle zvukového signálu, který vás upozorní, že je načase vajíčka vyjmout. Výhoda vaření vajec ve vařiči je, že vám vejce nepraskne, nepřevaříte ho a nebo naopak nevyjmete příliš brzy, když je bílek ještě tekutý.