Udírny
Vychutnejte si perfektně vyuzené domácí klobásky, maso nebo ryby a připravte si je sami přímo na zahradě. Zpestřete si letní posezení s přáteli a rodinou a vyberte si kvalitní udírnu. Poradíme, jaký je rozdíl mezi elektrickou a klasickou udírnou a jak elektrická udírna funguje.
Kategorie produktů
Aplikované filtry
Zobrazujeme 7 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
Orange County Smokers 60360002
E. udírna, Zdroj tepla: elektrický, Hmotnost: 17,35 kg, Výška: 40,2 cm
6 999 Kč
Orange County Smokers 60360004
E. udírna, Zdroj tepla: elektrický, Hmotnost: 11,5 kg, Výška: 85,5 cm
7 999 Kč
Orange County Smokers 60310004 plachta na udírnu
Plachta
1 799 Kč
Orange County Smokers 60310003 plachta na udírnu
Plachta
1 799 Kč
Orange County Smokers 60310001 plachta na udírnu
Plachta
1 799 Kč
Orange County Smokers 1831000 udící pistole
Udící p.
2 499 Kč
Produkt nelze aktuálně doručit kurýrem ani na osobní odběr do prodejny.
Orange County Smokers 60310002 plachta na udírnu
Plachta
1 799 Kč
Produkt nelze aktuálně doručit kurýrem ani na osobní odběr do prodejny.
O kategorii
Elektrická nebo klasická udírna
Jestli zvažujete, jakou udírnu pro své kulinářské řádění vybrat, pak máte možnost zvolit buď klasickou udírnu nebo elektrickou.
- Klasická pevná udírna na tvrdé dřevo se hodí hlavně pro větší množství masa, klobásek a dalších dobrot. Pojme klidně až 25 kg surovin. Obsluha klasické udírny na dřevo je malinko složitější a časově náročnější. Za to vám ale vydrží dlouhá léta. Jen ji musíte najít na zahradě pevné místo, protože ji nikam nepřemístíte.
- Elektrická udírna si vás získá hlavně snadnou obsluhou a jednoduchým ovládání. Uzení v ní také zabere méně času, protože elektrická spirála udírnu rozpálí poměrně rychle a vy se můžete pustit do uzení.
Jak funguje elektrická udírna
Elektrická udírna funguje na řízeném spalování dřevěných štěpek, briket nebo peletek, které seženete z různých druhů dřeva. Udírna funguje i při nízkých teplotách. Můžete tak udit teplým i studeným kouřem. Celý proces máte více pod kontrolou.
Topná spirála v udírně generuje kouř, který si zachovává stálou teplotu, takže uzení probíhá rovnoměrně. Piliny nebo peletky se spalují v elektrické udírně bez plamene, takže se nemusíte bát, že by maso nebo klobásky chytly nahořklou chuť.
Elektrické udírny jsou menší než klasické, ale můžete je snadno přenášet a udit si dobroty nejen doma, ale i třeba na chatě.
Výhody elektrických udíren
- Pohodlná a snadná obsluha - v elektrické udírně zvládne udit i začátečník bez předchozích zkušeností.
- Šetříte čas - díky ohřevu přes topnou spirálu je uzení rychlejší.
- Vždy stejný výsledek uzení - díky tomu, že si dokážete přesně regulovat teplotu a dobu uzení, dostanete vždycky stejné výsledky.
Jak na uzení v elektrické udírně
Uzení v elektrické udírně si oblíbí každý nadšení kuchtík a milovník dobrého jídla. Stačí dodržovat základní pravidla.
- Příprava surovin - maso, ryby, klobásky a další pochoutky do udírny vkládejte ideálně suché. Klobásky si můžete den dopředu například připravit tak, že je zavěsíte a necháte vyschnout. Maso do udírny nepatří studené přímo z lednice. Nechte ho vydechnout a “ohřát” zhruba na pokojovou teplotu.
- Příprava udírny - štěpky, pelety nebo brikety skladuje tak, aby byly perfektně suché. Nesmí navlhnout, jinak by se v nich mohla začít tvořit plíseň. Před vložením masa a dalších dobrot do udírny ji předehřejte. Díky tomu se odstraní přebytečná vlhkost z udírny.
- Regulace teploty a kouře - lepší chuť vám přinese uzení na nižší teploty. Ideálně v rozsahu 40-100 °C. Přesnou teplotu si snadno zkontrolujete díky teploměru, který doporučujeme si pořídit.
- Správná manipulace - jakmile do udírny všechno naskládáte, pak už ji během uzení neotevírejte. Každé otevření totiž naruší teplotu uvnitř. Proto je ideální spoléhat na teploměr, díky kterému si zkontrolujete správné podmínky v udírně.