Udírny

Vychutnejte si perfektně vyuzené domácí klobásky, maso nebo ryby a připravte si je sami přímo na zahradě. Zpestřete si letní posezení s přáteli a rodinou a vyberte si kvalitní udírnu. Poradíme, jaký je rozdíl mezi elektrickou a klasickou udírnou a jak elektrická udírna funguje.

Kategorie produktů

Zobrazujeme 7 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Orange County Smokers 60360002

ORANGE COUNTY SMOKERS 60360002, E. udiar

Výprodej

E. udírna, Zdroj tepla: elektrický, Hmotnost: 17,35 kg, Výška: 40,2 cm


6 999 Kč

Orange County Smokers 60360004

ORANGE COUNTY SMOKERS 60360004, E. udiar

Výprodej

E. udírna, Zdroj tepla: elektrický, Hmotnost: 11,5 kg, Výška: 85,5 cm


7 999 Kč

Orange County Smokers 60310004 plachta na udírnu

ORANGE COUNTY SMOKERS 60310004, Plachta

Plachta


1 799 Kč

Orange County Smokers 60310003 plachta na udírnu

ORANGE COUNTY SMOKERS 60310003, Plachta

Plachta


1 799 Kč

Orange County Smokers 60310001 plachta na udírnu

ImgW

Plachta


1 799 Kč

Orange County Smokers 1831000 udící pistole

ORANGE COUNTY SMOKERS 18310001, Udiaca p

Udící p.


2 499 Kč

Momentálně nedostupný

Produkt nelze aktuálně doručit kurýrem ani na osobní odběr do prodejny.

Orange County Smokers 60310002 plachta na udírnu

plachta 2

Plachta


1 799 Kč

Momentálně nedostupný

Produkt nelze aktuálně doručit kurýrem ani na osobní odběr do prodejny.

O kategorii

Elektrická nebo klasická udírna

Jestli zvažujete, jakou udírnu pro své kulinářské řádění vybrat, pak máte možnost zvolit buď klasickou udírnu nebo elektrickou. 

  • Klasická pevná udírna na tvrdé dřevo se hodí hlavně pro větší množství masa, klobásek a dalších dobrot. Pojme klidně až 25 kg surovin. Obsluha klasické udírny na dřevo je malinko složitější a časově náročnější. Za to vám ale vydrží dlouhá léta. Jen ji musíte najít na zahradě pevné místo, protože ji nikam nepřemístíte. 
  • Elektrická udírna si vás získá hlavně snadnou obsluhou a jednoduchým ovládání. Uzení v ní také zabere méně času, protože elektrická spirála udírnu rozpálí poměrně rychle a vy se můžete pustit do uzení. 

Jak funguje elektrická udírna 

Elektrická udírna funguje na řízeném spalování dřevěných štěpek, briket nebo peletek, které seženete z různých druhů dřeva. Udírna funguje i při nízkých teplotách. Můžete tak udit teplým i studeným kouřem. Celý proces máte více pod kontrolou. 

Topná spirála v udírně generuje kouř, který si zachovává stálou teplotu, takže uzení probíhá rovnoměrně. Piliny nebo peletky se spalují v elektrické udírně bez plamene, takže se nemusíte bát, že by maso nebo klobásky chytly nahořklou chuť. 

Elektrické udírny jsou menší než klasické, ale můžete je snadno přenášet a udit si dobroty nejen doma, ale i třeba na chatě. 

Výhody elektrických udíren 

  • Pohodlná a snadná obsluha -  v elektrické udírně zvládne udit i začátečník bez předchozích zkušeností. 
  • Šetříte čas - díky ohřevu přes topnou spirálu je uzení rychlejší. 
  • Vždy stejný výsledek uzení - díky tomu, že si dokážete přesně regulovat teplotu a dobu uzení, dostanete vždycky stejné výsledky. 

Jak na uzení v elektrické udírně 

Uzení v elektrické udírně si oblíbí každý nadšení kuchtík a milovník dobrého jídla. Stačí dodržovat základní pravidla. 

  • Příprava surovin - maso, ryby, klobásky a další pochoutky do udírny vkládejte ideálně suché. Klobásky si můžete den dopředu například připravit tak,  že je zavěsíte a necháte vyschnout. Maso do udírny nepatří studené přímo z lednice. Nechte ho vydechnout a “ohřát” zhruba na pokojovou teplotu. 
  • Příprava udírny - štěpky, pelety nebo brikety skladuje tak, aby byly perfektně suché. Nesmí navlhnout, jinak by se v nich mohla začít tvořit plíseň. Před vložením masa a dalších dobrot do udírny ji předehřejte. Díky tomu se odstraní přebytečná vlhkost z udírny. 
  • Regulace teploty a kouře - lepší chuť vám přinese uzení na nižší teploty. Ideálně v rozsahu 40-100 °C. Přesnou teplotu si snadno zkontrolujete díky teploměru, který doporučujeme si pořídit. 
  • Správná manipulace - jakmile do udírny všechno naskládáte, pak už ji během uzení neotevírejte. Každé otevření totiž naruší teplotu uvnitř. Proto je ideální spoléhat na teploměr, díky kterému si zkontrolujete správné podmínky v udírně.