Tlakové hrnce

Tlakový hrnec. Papinův hrnec. Papiňák. Oblíbený pomocník do kuchyně, který si asi skoro každý pamatuje z kuchyně své babičky. Silnostěnný hrnec, který využívá fyzikálních zákonů ve svůj prospěch. Díky vyššími tlaku uvnitř připraví pokrm při větší teplotě než v klasickém hrnci a ještě pokrm uvaří mnohem rychleji. To oceníte především při přípravě hovězího masa nebo třeba luštěnin.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

1 399 Kč - 1 899 Kč
Cena

Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

O kategorii

Tlakový hrnec neboli papiňák

Tlakový hrnec vynalezl už v roce 1679 vědec Denis Papin. Z jeho jména tak vychází i český lidový název papiňák. Díky fyzice v něm uvaříte třeba guláš rychleji. Pokud ovšem rádi a často zavařujete, poohlédněte se ještě po zavařovacím hrnci.

Tlakový hrnec vybírejte podle toho, jak často a pro kolik lidí v něm budete vařit. Dvě osoby si vystačí s papiňákem do objemu 4 litrů, čtyřčlenná rodina ocení tlakový hrnec okolo 5 až 6 litrů. A většina tlakových hrnců spolupracuje s indukčními varnými deskami.

V dětství vás jistě strašili a upozorňovali na to, že měly starší verze papiňáků občas tendence vybuchovat. To se však s novou generací už nestane. O vaši bezpečnost se postará bezpečnostní pojistka a bezpečnostní ventily.

Elektrický tlakový hrnec, který nepotřebuje sporák

V dnešní době si už můžete vybrat mezi klasickým tlakovým hrncem, který ke svému oživení potřebuje ještě sporák.

Na trhu už jsou k dostání i elektrické tlakové hrnce, které zapojíte jednoduše do zásuvky. Jsou to univerzální pomocníci do kuchyně, kteří skoro bez vaší pomoci uvaří nedělní oběd a zvládnou i dezert.