Titanové pánve

Pokud to myslíte s vařením opravdu vážně, tak vám v kuchyni nesmí chybět titanová pánev. Její povrch maximálně odolný proti poškrábání a zároveň nepřilnavý. S titanovou pánví si snadno připravíte všechna svá oblíbená jídla od nadýchaných palačinek až po šťavnaté steaky.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

amt
Značka

Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

O kategorii

Titanová pánev: Praktický pomocník, který nesmí v kuchyni chybět 

Na trhu najdete nepřeberné množství pánví z různých materiálů. Liší se svou tepelnou vodivostí i odolností. Titanová pánev ale svými vlastnostmi vyniká mezi ostatními. Na rozdíl od jiných materiálů nepohlcuje pachy a chutě jídel. Takže se vám nestane, že při přípravě nového jídla ještě cítíte to předchozí. 

Díky několika vrstvám a kvalitnímu zpracování také nehrozí, že by pánev jakkoliv měnila svůj tvar nebo se její dno časem vyboulilo. Což se často stane když horkou pánev zaléváte studenou vodou, místo abyste ji nechali postupně vychladnout. 

Jaké jsou další důvody, proč si titanovou pánev v kuchyni zamilujete? 

Rovnoměrně vede teplo – díky hliníkovému dnu a nekolika vrstvám vede titanová pánev velmi dobře teplo. Rovnoměrně ho rozprostře po celém povrchu. Takže se vám nestane, že bude jedna část téměř syrová zatímco druhá se už začíná pálit. 

Má nepřilnavý povrch – na titanovou pánev se vám jen tak něco nepřichytí. Nemusíte se bát vložit na rozpálenou pánev flák masa. Na pánev se nepřilepí. 

Odolná proti poškrábání – kolem titanové pánve nemusíte chodit v rukavičkách. Odolný povrch vydrží běžnou manipulaci během vaření. Titanová pánev vydrží i občasné použití kovového náčiní. 

Snadná údržba a čištění – titanovou pánev bez problému umyjete v myčce. Ale i ruční mytí je hračka. Díky nepřilnavému povrchu stačí povrch pánve setřít vlkou houbičkou na nádobí. 

Titanová pánev na indukci 

Na jaký sporák se titanová pánev hodí? Na jakýkoli. Ať už doma vaříte na plynu, sklokeramice nebo na indukci. Právě titanová pánev na indukci představuje hit poslední doby. Indukční sporáky jsou stále oblíbenější pro svoje výborné vlastnosti. Vaření na nich je rychlé a úsporné. 

Indukce se velmi rychle zahřeje a naopak zase snadno chladne. Ne jako sklokeramická deska, u které trvá podstatně déle než vystydne. 

Při výběru pánve si jen zkontrolujte, že má speciálnímagnetické dno. Většinou je nádobí vhodné na indukci označené logem spirálky.