Příslušenství pro kávovary Zobrazit popis

Se správou péčí vám kávovar vždy připraví dokonalou kávu. Automatické i pákové kávovary potřebují pravidelnou údržbu. Nezapomeňte je odvápňovat a čistit. S papírovými filtry si připravíte vynikající překapávanou kávu. A kvalitní elektrické i ruční mlýnky na kávu oceníte při přípravě zrnkové kávy

Doporučené produkty

Mohlo by Vás zaujmout

Počet kusů v balení

Možnost nastav. teploty

Ochrana proti připálení zrn

Produkty

Jak na správné čištění kávovaru

  • Odvápňovače – naprostý základ při péči o kávovar. Odvápňovače odstraňují usazený vodní kámen a prodlužují tak životnost kávovaru. Zároveň si díky správnému odvápňování vždy připravíte opravdu chutnou kávu. Odvápňovače najdete buď tekuté nebo ve formě tablet. 
  • Čistící tablety – kávová zrnka obsahují poměrně velké množství olejů. Ty se pak při přípravě kávy usazují v kávovaru. Čistící tablety právě tuto mastnotu a další nečistoty odstraňují. 
  • Vodní filtry – pomáhají omezovat tvorbu vodního kamene. Do kávovaru můžete používat už přefiltrovanou vodu, která je měkčí a zbavená chloru. A nebo použít vodní filtr, který vložíte přímo do nádobky s vodou. Nezapomeňte ho také pravidelně měnit.

Kávovar od zbytků kávy opláchněte klidně každý den. Většina kávovarů má senzory, které vás upozorní, pokud je potřeba kávovar vyčistit nebo odvápnit. Tím vám usnadní práci.

Nezapomínejte také na čištění trysek nebo nádobek na mléko. I to jsou místa, kde se mohou množit nepříjemné bakterie. 

Jak vybrat mlýnek na kávu

  • Ruční mlýnek na kávu – ruční mletí kávy je časově náročnější. Hodí se spíš do menší domácnosti nebo tam, kde se nevypije příliš mnoho šálků kávy denně. 
  • Elektrický mlýnek na kávu – zvládne velmi rychle pomlít větší množství kávy. Některé elektrické mlýnky taky umožňují nastavit si několik stupňů jemnosti mletí kávy. Hodí se do větší domácnosti nebo i kanceláře, kde není automatický kávovar, která si kávová zrna sám namele.
  • Mlýnek s mlecími kameny – rovnoměrně uvolňují oleje a čerstvě namletá káva má díky tomu výraznější aroma. Umožňují také nastavení několika stupňů jemností mletí.
  • Mlýnek s tříštivými ocelovými noži – nemůžete si sami určit jemnost mletí. Při sekání se také víc zahřívá a může kávu spálit. Snadněji se ale čistí a využijete ho doma klidně i na sekání bylinek, koření nebo ořechů.