Potravinové a kuchyňské teploměry

Teplota je vždycky důležitá. Při vaření a pečení obzvlášť, teploměr se vám ale bude hodit i do ledničky, pro jistotu. Jakmile totiž s potravinami nenakládáme správně, odráží se to na jejich stavu a výsledné chuti pokrmu.

Kategorie produktů

O kategorii

Mezi kuchyňské teploměry patří celá řada přístrojů, které vám usnadní uchovávání potravin, ale především jejich zpracování. Nebojíme se říci, že digitální kuchyňský teploměr je dneska součástí povinné výbavy každé kuchyně.

Univerzální vpichový teploměr

Tím nejvyužitelnějším pomocníkem v kategorii potravinových teploměrů je vpichový teploměr, kterým jednoduše změříte teplotu prakticky u jakéhokoli pokrmu. A je přitom jedno, jestli ho zrovna tepelně upravujete, nebo chcete zkontrolovat kondici chlazeného či mraženého výrobku. Vpichové teploměry dokážou měřit teplotu v rozmezí zhruba od -50 °C do 300 °C, měření trvá jen pár sekund a délka sondy bývá dostatečně dlouhá pro kontrolu jakékoli dobroty.

Teploměr na maso

Kolikrát už jste větší kus masa nedovařili, správně nedopekli nebo nedosmažili? Vždycky je to nepříjemné, přitom se tomu dá snadno zabránit. Chce to jen dobrý teploměr na maso. Ten šikovnější si dokáže uložit přednastavené teploty a míry propečení. Pokud chcete častěji kontrolovat i maso na burgery, sáhněte po vidlicovém teploměru na maso.

Teploměr na víno

Na rozdíl od jiných kuchyňských teploměrů ten na víno nemá žádnou útlou sondu, svým vzhledem připomíná spíš řemínkové hodinky, jen se vyznačuje pevnější konstrukcí. Na lahev vína ho stačí nasadit a během chvilky budete vědět, na čem jste. Obvykle měří v teplotním rozsahu od 0 °C do 50 °C a samozřejmě s ním můžete zkontrolovat jakýkoli nápoj.

Teploměr do chladničky a mrazničky

Chcete mít teplotu, v níž uchováváte potraviny v lednici nebo mrazáku, stále pod kontrolou? Stačí jen drobná investice do teploměru do chladničky a mrazničky a půjde to. Jen díky správné teplotě vám potraviny vydrží déle čerstvé. Teploměry mohou měřit například v rozmezí od -35 °C do 40 °C.