Pomalé vaření / Sous-Vide

S pomalým hrncem si připravíte delikátní tažený vývar, aniž byste jej museli hlídat na plotně. Hrnec na pomalé vaření připraví i další pokrmy “z jednoho hrnce”. Kromě vašeho času tak ušetří i špinavé nádobí, protože využijete jen jeden hrnec.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

catler
Značka

Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

O kategorii

Pomalý hrnec připraví silný vývar, který pomůže, když na nás něco leze

Výhody pomalého hrnce jsou hlavně v tom, že je v něm příprava jídel opravdu jednoduchá, nemusíte hrnec hlídat na plotně, aby se nepřipálil, a můžeme si tak třeba vývar uvařit klidně i přes noc. Zdomácněl i jeho anglický název Slow cooker. Připravíte v něm i dokonalé trhané hovězí, které se “táhne” přes 10 hodin. Stačí ráno zapnout a na večeři můžete servírovat domácí burgery s trhaným masem.

Ušetří i vaši peněženku, je totiž oproti spotřebě klasického sporáku mnohem úspornější. Má nižší příkon, ohřívá se postupně a dosahuje maximální teploty okolo 95 stupňů, kterou si pak konstantně drží až do té doby, než jej vypnete. 

Jak si vybrat pomalý hrnec?

Stejně jako u parního hrnce nebo rýžovaru myslete na to, pro kolik osob budete v pomalém hrnci nejčastěji vařit. Pro dvě osoby bohatě postačí menší pomalý hrnec Russell Hobbs s objemem 2 litry. Pro rodinu a nebo ty, kteří milují vývary doporučujeme spíše větší, například pomalý hrnec Sencor o objemu 6 litrů.

Užitečné funkce, které by se mohly hodit

  • Odložený start - naplánujte si vaření na čas, kdy nejste doma
  • Udržování teploty - pomalý hrnec si zachová stejnou teplotu po celou dobu vaření
  • Přednastavené programy - přesně vám řeknou, jak dlouho péct jednotlivé pokrmy
  • Automatické vypnutí - pomalý hrnec se po uvaření sám vypne