Plechy a pekáče
Chystáte se na dozlatova opečené kuře, šťavnatou kachnu nebo buchty jako od babičky? Základem každé kuchyně a úspěšného vaření je kvalitní pekáč. Na tom, který z nich pro vás bude ten pravý, bude záležet především na zvoleném pokrmu.
Kategorie produktů
Aplikované filtry
Zobrazujeme 17 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
Lamart LT1105 Double pekáč s grilovacím víkem
Pekáč s grilovacím víkem, Materiál: Hliník, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 3230,00 g
2 059 Kč
WMF 17.5629.6411 Profi Resist L
Pekáč, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 1310 g
3 399 Kč
WMF 07.8800.9990 pekáč s poklicí a teploměrem
Pekáč, Hmotnost: 4170 g
4 699 Kč
Siemens HZ531010 plech na pečení
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt
2 319 Kč
Bosch HEZ532010 plech na pečení
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt
2 090 Kč
Bosch HEZ531010 plech na pečení
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt
2 090 Kč
Siemens HZ390011 nerezový pekáč
Pekáč, Materiál: Nerez
3 490 Kč
Bosch HEZ390011 nerezový pekáč
Pekáč
3 990 Kč
Siemens HZ327000, kámen na pečení
Plech na pečení
3 490 Kč
WMF 17.8032.4501 L servírovací podstavec
Servírovací podstavec, Hmotnost: 1350 g
2 499 Kč
WMF 17.8028.4501 M servírovací podstavec
Servírovací podstavec, Hmotnost: 1180 g
2 299 Kč
WMF 17.5626.6411 Profi Resist M
Pekáč, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 1020 g
2 599 Kč
WMF 05.0260.5291 Fusiontec 3 v 1
Pekáč, Hmotnost: 301 g
4 999 Kč
Bosch HEZ390012 nástavec pro vaření v páře
Pekáč
1 990 Kč
Siemens HZ532010 plech na pečení
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt
2 090 Kč
WMF 05.0250.5290 Fusiontec
Pekáč, Hmotnost: 342 g
5 999 Kč
Produkt nelze aktuálně doručit kurýrem ani na osobní odběr do prodejny.
WMF 05.0240.5291 Fusiontec pekáč s podstavcem L
Pekáč, Hmotnost: 283 g
5 999 Kč
Produkt nelze aktuálně doručit kurýrem ani na osobní odběr do prodejny.
O kategorii
Plechy, pekáče a pekáčky ve vaší kuchyni nesmí chybět a nenahradí je jen tak ledajaké kuchyňské nádobí. Upečete na nich totiž vše od masa přes zeleninu s brambory až po sladké pokrmy, jako jsou nejrůznější koláče, buchty, vdolky a dorty. Často navíc můžete péct hlavní chod i přílohu najednou a ušetřit si tak čas v kuchyni. Jednoduše vše naházejte na pekáč a šup s ním do trouby.
Některé pekáče jsou dokonce vybaveny poklicí, která uvnitř pekáče udrží konzistentní teplotu a vlkost, takže se váš pokrm upeče rovnoměrně a nebudete se muset zlobit nad spálenými okraji a syrovým prostředkem. Především se ale jídlo navysuší, takže zelenina zůstane šťavnatá a buchta vás nezadusí.
Jak si vybrat pekáč
Aby váš pekáč splnil vaše očekávání, zvažte jeho materiál i jídla, která v něm hodláte připravovat, a zda pekáč chcete použít k předpřipravení jídla na varné desce, nebo ho třeba strčit na gril. Materiálů pekáčů je mnoho, pojďme se podívat na ty nejběžnější:
- Nerezové pekáče jsou lehoučké, takže si nenatáhnete záda snahou je zvednout. Jídlo se na nich ale snadněji přichytí, proto plech nezapomeňte pořádně vymazat nebo použít jiné kuchyňské doplňky jako pečicí papír. Kromě toho jsou náchylné na poškrábání, proto buďte obezřetní při jejich mytí.
- Podobné vlastnosti má hliníkový pekáč. Většinou je ale vybaveno nepřilnavým povrchem, který řeší přichytávání a připékání jídla ke stěnám pekáče.
-
Smaltované pekáče jsou příjemně odolné a můžete je bez obav šoupnout do myčky nádobí.
-
Litinové nádobí je skvělé v tom, že se na něj jídlo nepřichytává a litinová vrstva rozvádí teplo rovnoměrně. Materiál je velmi odolný proti poškození i poškrábání, bývá ale poměrně těžký.
-
Skleněné pekáče jsou také poměrně odolné, vyrábějí se totiž ze speciálního žáruvzdorného skla. Většinou ale nemají madla, za které by se dal pekáč dobře chytit, takže se s nimi hůře manipuluje. Jejich plusem bývá jejich nižší cena.
-
Pokud hledáte Rolls-Royce mezi pekáči, pak sáhněte po titanovém, nebo ještě lépe měděném pekáči.
-
Pekáče z keramiky a porcelánu vám vydrží velmi dlouho, pokud se o ně dobře staráte.
Materiál pekáče ale není všechno. Byť s hranatým pekáčem nikdy nešlápnete vedle a upečete s ním prakticky vše, kulaté pekáče se vám budou hodit na menší porce (třeba pro menší domácnost), quiche a různé koláče. Oválné pekáče jsou nejlepší pro pečení ryb. V neposlední řadě myslete i na hloubku pekáče.