Plechy a pekáče
Chystáte se na dozlatova opečené kuře, šťavnatou kachnu nebo buchty jako od babičky? Základem každé kuchyně a úspěšného vaření je kvalitní pekáč. Na tom, který z nich pro vás bude ten pravý, bude záležet především na zvoleném pokrmu.
Kategorie produktů
Aplikované filtry
Zobrazujeme 13 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
Fagor 9069621 plech na pečení
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech
649 Kč
Tefal J5702053 La Recyclée pekáč 27 × 39 cm
Pekáč, Materiál: Hliník, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 568 g
Bežná cena 649 Kč
Cena s kódem 486 Kč
Wpro FPG 23 mělký plech
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smaltovaný plech
849 Kč
WPRO UBT 521 univerzální plech na pečení
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smaltovaná ocel
649 Kč
Siemens HZ617000 forma na pizzu
Forma na pečení, Nepřilnavý povrch
750 Kč
Siemens HZ632070 univerzální pánev
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech
690 Kč
Siemens HZ631070 smaltovaný plech pro pyrolýzu
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech
650 Kč
Bosch HEZ631070 smaltovaný plech pro pyrolýzu
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech
650 Kč
Bosch HEZ317000 forma na pizzu
Plech na pečení pizzy
690 Kč
Fagor 9069622 plech na pečení
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech
649 Kč
Siemens HZ317000 forma na pizzu
Forma na pečení, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 0,65 g
690 Kč
Concept 62790294
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt
719 Kč
Bosch HEZ632070 univerzální plech pro pyrolýzu
Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech
769 Kč
O kategorii
Plechy, pekáče a pekáčky ve vaší kuchyni nesmí chybět a nenahradí je jen tak ledajaké kuchyňské nádobí. Upečete na nich totiž vše od masa přes zeleninu s brambory až po sladké pokrmy, jako jsou nejrůznější koláče, buchty, vdolky a dorty. Často navíc můžete péct hlavní chod i přílohu najednou a ušetřit si tak čas v kuchyni. Jednoduše vše naházejte na pekáč a šup s ním do trouby.
Některé pekáče jsou dokonce vybaveny poklicí, která uvnitř pekáče udrží konzistentní teplotu a vlkost, takže se váš pokrm upeče rovnoměrně a nebudete se muset zlobit nad spálenými okraji a syrovým prostředkem. Především se ale jídlo navysuší, takže zelenina zůstane šťavnatá a buchta vás nezadusí.
Jak si vybrat pekáč
Aby váš pekáč splnil vaše očekávání, zvažte jeho materiál i jídla, která v něm hodláte připravovat, a zda pekáč chcete použít k předpřipravení jídla na varné desce, nebo ho třeba strčit na gril. Materiálů pekáčů je mnoho, pojďme se podívat na ty nejběžnější:
- Nerezové pekáče jsou lehoučké, takže si nenatáhnete záda snahou je zvednout. Jídlo se na nich ale snadněji přichytí, proto plech nezapomeňte pořádně vymazat nebo použít jiné kuchyňské doplňky jako pečicí papír. Kromě toho jsou náchylné na poškrábání, proto buďte obezřetní při jejich mytí.
- Podobné vlastnosti má hliníkový pekáč. Většinou je ale vybaveno nepřilnavým povrchem, který řeší přichytávání a připékání jídla ke stěnám pekáče.
-
Smaltované pekáče jsou příjemně odolné a můžete je bez obav šoupnout do myčky nádobí.
-
Litinové nádobí je skvělé v tom, že se na něj jídlo nepřichytává a litinová vrstva rozvádí teplo rovnoměrně. Materiál je velmi odolný proti poškození i poškrábání, bývá ale poměrně těžký.
-
Skleněné pekáče jsou také poměrně odolné, vyrábějí se totiž ze speciálního žáruvzdorného skla. Většinou ale nemají madla, za které by se dal pekáč dobře chytit, takže se s nimi hůře manipuluje. Jejich plusem bývá jejich nižší cena.
-
Pokud hledáte Rolls-Royce mezi pekáči, pak sáhněte po titanovém, nebo ještě lépe měděném pekáči.
-
Pekáče z keramiky a porcelánu vám vydrží velmi dlouho, pokud se o ně dobře staráte.
Materiál pekáče ale není všechno. Byť s hranatým pekáčem nikdy nešlápnete vedle a upečete s ním prakticky vše, kulaté pekáče se vám budou hodit na menší porce (třeba pro menší domácnost), quiche a různé koláče. Oválné pekáče jsou nejlepší pro pečení ryb. V neposlední řadě myslete i na hloubku pekáče.