Plechy a pekáče

Chystáte se na dozlatova opečené kuře, šťavnatou kachnu nebo buchty jako od babičky? Základem každé kuchyně a úspěšného vaření je kvalitní pekáč. Na tom, který z nich pro vás bude ten pravý, bude záležet především na zvoleném pokrmu.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

148 Kč - 449 Kč
Cena

Zobrazujeme 11 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Mora 685997 plech na pečení

MORA 685997, Plech na pečení

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smaltovaný plech


390 Kč

Gorenje 242132, mělký plech

Gorenje 242132, mělký plech

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


390 Kč

Mora 685996 XXL plech na pečení

MORA 685996 XXL, Plech na pečení

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smaltovaný plech


390 Kč

Tefal J5700553 La Recyclée pekáč 19 × 25 cm

Tefal J5700553 La Recyclée

25 % sleva s kódem

Pekáč, Materiál: Hliník, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 291 g


Bežná cena 419 Kč

Cena s kódem 314 Kč

Bosch HEZ431002 plech na pečení

Bosch HEZ431002 plech na pečenie

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: plech


349 Kč

Wpro FPB 24 hluboký plech

Wpro FPB 24 hluboký plech

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smaltovaný plech


439 Kč

Wpro BTB 23 hluboký plech

Wpro BTB 23 hluboký plech

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smaltovaný plech


379 Kč

Wpro BTB 24 mělký plech

Wpro BTB 24 mělký plech

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smaltovaný plech


379 Kč

Beko 409900001, cukrářský plech do sporáků 50/60 cm

Beko 409900001, cukrářský plech do sporáků

Výprodej

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


239 Kč

Mora 254536 - MAXI hluboký plech

MORA 254536, MAXI hluboký plech

Výprodej

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smalt


419 Kč

Lamart LT3075 Base pekáč na pečení

Lamart LT3075 Base.1

Pekač na pečení, Materiál: ocel, Nepřilnavý povrch, Hmotnost: 572,00 g


219 Kč

O kategorii

Plechy, pekáče a pekáčky ve vaší kuchyni nesmí chybět a nenahradí je jen tak ledajaké kuchyňské nádobí. Upečete na nich totiž vše od masa přes zeleninu s brambory až po sladké pokrmy, jako jsou nejrůznější koláče, buchty, vdolky a dorty. Často navíc můžete péct hlavní chod i přílohu najednou a ušetřit si tak čas v kuchyni. Jednoduše vše naházejte na pekáč a šup s ním do trouby.

Některé pekáče jsou dokonce vybaveny poklicí, která uvnitř pekáče udrží konzistentní teplotu a vlkost, takže se váš pokrm upeče rovnoměrně a nebudete se muset zlobit nad spálenými okraji a syrovým prostředkem. Především se ale jídlo navysuší, takže zelenina zůstane šťavnatá a buchta vás nezadusí. 

Jak si vybrat pekáč

Aby váš pekáč splnil vaše očekávání, zvažte jeho materiál i jídla, která v něm hodláte připravovat, a zda pekáč chcete použít k předpřipravení jídla na varné desce, nebo ho třeba strčit na gril. Materiálů pekáčů je mnoho, pojďme se podívat na ty nejběžnější:

  • Nerezové pekáče jsou lehoučké, takže si nenatáhnete záda snahou je zvednout. Jídlo se na nich ale snadněji přichytí, proto plech nezapomeňte pořádně vymazat nebo použít jiné kuchyňské doplňky jako pečicí papír. Kromě toho jsou náchylné na poškrábání, proto buďte obezřetní při jejich mytí.
  • Podobné vlastnosti má hliníkový pekáč. Většinou je ale vybaveno nepřilnavým povrchem, který řeší přichytávání a připékání jídla ke stěnám pekáče.
  • Smaltované pekáče jsou příjemně odolné a můžete je bez obav šoupnout do myčky nádobí.

  • Litinové nádobí je skvělé v tom, že se na něj jídlo nepřichytává a litinová vrstva rozvádí teplo rovnoměrně. Materiál je velmi odolný proti poškození i poškrábání, bývá ale poměrně těžký.

  • Skleněné pekáče jsou také poměrně odolné, vyrábějí se totiž ze speciálního žáruvzdorného skla. Většinou ale nemají madla, za které by se dal pekáč dobře chytit, takže se s nimi hůře manipuluje. Jejich plusem bývá jejich nižší cena.

  • Pokud hledáte Rolls-Royce mezi pekáči, pak sáhněte po titanovém, nebo ještě lépe měděném pekáči.

  • Pekáče z keramiky a porcelánu vám vydrží velmi dlouho, pokud se o ně dobře staráte.

Materiál pekáče ale není všechno. Byť s hranatým pekáčem nikdy nešlápnete vedle a upečete s ním prakticky vše, kulaté pekáče se vám budou hodit na menší porce (třeba pro menší domácnost), quiche a různé koláče. Oválné pekáče jsou nejlepší pro pečení ryb. V neposlední řadě myslete i na hloubku pekáče.