Plechy a pekáče

Chystáte se na dozlatova opečené kuře, šťavnatou kachnu nebo buchty jako od babičky? Základem každé kuchyně a úspěšného vaření je kvalitní pekáč. Na tom, který z nich pro vás bude ten pravý, bude záležet především na zvoleném pokrmu.

Kategorie produktů

Zobrazujeme 6 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Amica 9055968

Amica 9055968

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


449 Kč

AMICA 9055991 mělký plech PRO COOK

AMICA 9055991, mělký plech - PRO COOK

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: Smalt


449 Kč

Pečicí plech Haier HAOT3735

HAIER HAOT3735

20 % sleva s kódem

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt


Bežná cena 499 Kč

Cena s kódem 399 Kč

Pečicí plech Haier HAOT3750

Haier HAOT3750

20 % sleva s kódem

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech, Materiál: smalt


Bežná cena 549 Kč

Cena s kódem 439 Kč

Amica 9065936

Amica 9065936 hluboký pečící plech

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


549 Kč

AMICA 9045756, hluboký plech - PRO COOK

AMICA 9045756, hlboký plech - PRO COOK

Plech na pečení, Typ plechu: Smaltovaný plech


549 Kč

O kategorii

Plechy, pekáče a pekáčky ve vaší kuchyni nesmí chybět a nenahradí je jen tak ledajaké kuchyňské nádobí. Upečete na nich totiž vše od masa přes zeleninu s brambory až po sladké pokrmy, jako jsou nejrůznější koláče, buchty, vdolky a dorty. Často navíc můžete péct hlavní chod i přílohu najednou a ušetřit si tak čas v kuchyni. Jednoduše vše naházejte na pekáč a šup s ním do trouby.

Některé pekáče jsou dokonce vybaveny poklicí, která uvnitř pekáče udrží konzistentní teplotu a vlkost, takže se váš pokrm upeče rovnoměrně a nebudete se muset zlobit nad spálenými okraji a syrovým prostředkem. Především se ale jídlo navysuší, takže zelenina zůstane šťavnatá a buchta vás nezadusí. 

Jak si vybrat pekáč

Aby váš pekáč splnil vaše očekávání, zvažte jeho materiál i jídla, která v něm hodláte připravovat, a zda pekáč chcete použít k předpřipravení jídla na varné desce, nebo ho třeba strčit na gril. Materiálů pekáčů je mnoho, pojďme se podívat na ty nejběžnější:

  • Nerezové pekáče jsou lehoučké, takže si nenatáhnete záda snahou je zvednout. Jídlo se na nich ale snadněji přichytí, proto plech nezapomeňte pořádně vymazat nebo použít jiné kuchyňské doplňky jako pečicí papír. Kromě toho jsou náchylné na poškrábání, proto buďte obezřetní při jejich mytí.
  • Podobné vlastnosti má hliníkový pekáč. Většinou je ale vybaveno nepřilnavým povrchem, který řeší přichytávání a připékání jídla ke stěnám pekáče.
  • Smaltované pekáče jsou příjemně odolné a můžete je bez obav šoupnout do myčky nádobí.

  • Litinové nádobí je skvělé v tom, že se na něj jídlo nepřichytává a litinová vrstva rozvádí teplo rovnoměrně. Materiál je velmi odolný proti poškození i poškrábání, bývá ale poměrně těžký.

  • Skleněné pekáče jsou také poměrně odolné, vyrábějí se totiž ze speciálního žáruvzdorného skla. Většinou ale nemají madla, za které by se dal pekáč dobře chytit, takže se s nimi hůře manipuluje. Jejich plusem bývá jejich nižší cena.

  • Pokud hledáte Rolls-Royce mezi pekáči, pak sáhněte po titanovém, nebo ještě lépe měděném pekáči.

  • Pekáče z keramiky a porcelánu vám vydrží velmi dlouho, pokud se o ně dobře staráte.

Materiál pekáče ale není všechno. Byť s hranatým pekáčem nikdy nešlápnete vedle a upečete s ním prakticky vše, kulaté pekáče se vám budou hodit na menší porce (třeba pro menší domácnost), quiche a různé koláče. Oválné pekáče jsou nejlepší pro pečení ryb. V neposlední řadě myslete i na hloubku pekáče.