Pánve

Kvalitní pánev, která dlouho vydrží, je základ každého vaření. Vyplatí se investovat do pořádné pánve, se kterou se z vaření stane vaše oblíbená činnost. Jedna univerzální pánev na všechno většinou nestačí. Jaký zvolit materiál, tvar a velikost pánve? Pánev vybírejte především podle toho, jaké pokrmy na ní chcete připravovat. Podívejte se, jakou pánev si vybrat.

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

russell-hobbs
Značka

Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

O kategorii

Grilovací pánve: Připravte si parádní steaky 

Jestli si doma potrpíte na šťavnatých steacích nebo si rádi připravujete dokonale upravenou zeleninu, pak rozhodně mrkněte na grilovací pánve. Jejich charakteristický hranatý tvar a vroubkované dno vám zaručí vždy dokonalé propečení masa. 

Grilovací pánve vložíte bez problému i do trouby. Jejich rukojeť se dá totiž snadno odejmout, případně vydrží i vysoké teploty. 

Díky vroubkovanému dnu se maso nepřichytí. Lépe také zachytíte šťávu z masa a připravíte si lahodnou omáčku ke steaku. 

Proč mají grilovací pánve hranatý tvar? Nabízí vám více prostoru. Na grilovací pánev vyskládáte více masa než na klasickou kulatou pánev. 

Pánve na palačinky a lívance: Vychutnejte si sladkou snídani každý den

Palačinková pánev nesmí chybět v kuchyni žádného milovníka sladkých snídaní. Není nic lepšího než začít den dokonale tenkou a vláčnou palačinkou. Díky palačinkové pánvi si takovou dobrotu připravíte klidně každý den. 

Pánev na palačinky má výrazně nízké okraje, aby se těsto rovnoměrně rozlilo. Usnadníte si tím také obracení palačinek. Dívejte se také po nepřilnavém povrchu. Díky tomu na přípravu spotřebujete méně tuku. Ideálně stačí pánev jen lehce potřít olejem. 

Jestli dáváte přednost nadýchaným lívancům, pak se podívejte po pánvi na lívance. Ty mají malinko vyšší okraje. A taky v nich najdete většinou čtyři stejně velká kolečka, do kterých snadno nalijete těsto a získáte krásně souměrné lívance. 

Tip: Na lívanečníku snadno připravíte i dokonale kulatá volská oka. 

WOK pánve: Speciality asijské kuchyně hravě zvládnete i doma

Typické vysoké pánve s úzkým dnem si oblíbíte, pokud si rádi pochutnáváte na dobrotách z asijské kuchyně. Skvěle se hodí na restování zeleniny i masa. Snadno v nich promícháte všechny ingredience. Připravte si dokonalé Pad Thai nebo smaženou rýži. 

S pánví WOK si v kuchyni přípravu pokrmů opravdu užijte. Při výběru pánve ohlídejte také rukojeť. Budete ji používat častěji než u klasické pánve a proto by by se vám v ruce měla dobře držet. Ve WOKu je ideální maso i zeleninu restovat na velmi vysoké teploty. Díky nepřilnavému povrchu vám ale u kvalitní pánve postačí malé množství tuku.