Mlýnky na kávu

Bez kávy nedáte ani ránu? Vyberte si mlýnek na kávu, který doplní váš ranní rituál i pauzu na kafe kdykoli během dne. Hrubost mletí i jemnost kávy určujete vy, o zbytek už se postará váš elektrický mlýnek.

Kategorie produktů

Zobrazujeme 3 výsledky Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Princess 242196

PRINCESS 242196

Mlýnek na kávu, Mechanismus mletí: tříštivé nože, Zásobník na kávu: 50 g, Počet stupňů jemnosti mletí: 1, Barva: stříbrná


509 Kč

Catler CG 8011

CATLER CG 8011

Mlýnek na kávu, Mechanismus mletí: mlecí kameny, Zásobník na kávu: 250 g, Počet stupňů jemnosti mletí: 25, Barva: nerez


3 190 Kč

Catler CG 510

Catler CG 510 (1)

Mlýnek na kávu, Mechanismus mletí: mlecí kameny, Zásobník na kávu: 250 g, Počet stupňů jemnosti mletí: 31, Barva: nerez


3 190 Kč

Produkt nelze aktuálně doručit kurýrem ani na osobní odběr do prodejny.

O kategorii

Proč vsadit na mlýnek na kávu a rovnou nekoupit již namletou?

Mletá káva je profík v absorbování vzduchu a pohlcování vlhkosti. Pokud necháte čerstvě namletá zrnka byť jen hodinu válet na stole, mohou vám velmi rychle zoxidovat, což se velmi neblaze podepíše i na jejich chuti. 

Ať už si necháte kávu namlít ve své oblíbené kavárně, nebo si přinesete balenou mletou kávu z obchodu (kde možná ležela i dlouhé měsíce), vystavujete se riziku, že vám káva zvětrá. Káva je velmi aromatický nápoj, který by zvětráním přišel o řadu svých tak typických vlastností. Proto uděláte lépe, když vsadíte na mlýnek na kávu a namelete si ji před tím, než si ji budete chtít vychutnat v plné síle.

Jak funguje mlýnek na kávu

Nejen správně skladovaná (a oblíbená zrnková káva), ale i správně pomletá káva je základem dobrého šálku. Pokud netrénujete na mistrovství v atletice a patříte k milovníkům kávy, kteří si dají i několik šálků denně, pravděpodobně místo ručního mlýnku oceníte spíše elektrický mlýnek na kávu.

Hrubost mletí bude záležet na tom, jak svou kávu pijete nejraději. Tedy jestli používáte french press, překapávač nebo kávu připravujete v pákovém kávovaru (vyjma automatických kávovarů, které si kávu umelou samy). Mlýnky na kávu vám běžně nabídnou i několik úrovní jemnosti mletí a postarají se o to, aby káva byla rovnoměrně umletá.

Většinou můžete vybírat z těchto typů mlýnků na kávu:

  • Mlýnky na kávu s ocelovými sekacími noži  – Tyto mlýnky bývají snadnější na údržbu. Kávu sekají na malé kousky, přičemž se kov zahřívá. Některé moderní mlýnky jsou pro tyto příležitosti vybaveny funkcemi, které zamezí připálení kávy při mletí. Kromě mletí kávy je navíc můžete využít pro sekání bylinek. Nože vám kávu nenamelou tak rovnoměrně jako mlýnky s mlecími kameny, bývají ale finančně dostupnější.
  • Mlýnky na kávu s mlecími kameny – Mlecí kameny vám vydrží oproti ocelovým nožům déle, protože se v podstatě nemohou ztupit ani zreznout. Kávová zrna melou tak, že z nich rovnoměrně uvolňují oleje a čerstvě namletá káva má díky tomu výrazné aroma.