Kombinované sporáky

Spojte výhody plynové varné desky s praktickou elektrickou troubou. Kombinované sporáky představují ideální řešení pro rychlé vaření a snadné pečení.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

4-4
Počet plynových hořáků

Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

O kategorii

Výhody kombinovaného sporáku

Kombinované sporáky si i v době moderních indukčních varných desek a horkovzdušných či parních trub stále drží vysokou popularitu. Kdo jednou vařil na plynovém sporáku hned ví, jak rychlé, snadné a efektivní takové vaření je. 

A díky velkému množství pečících programů je hračka i příprava jídla v troubě. S kombinovaným sporákem zvládnete upéct vánoční cukroví, vláčnou buchtu, ovocný koláč a dozlatova vypečete i maso. 

Vaření na plynovém sporáku je navíc velmi úsporné. Máte okamžitý ohřev a nečekáte až se zahřeje plotýnka jako na sklokeramické desce, nebo až začne reagovat indukční deska s hrncem nebo pánví. Vaření na plynu také minimalizuje zbytkové teplo. Po zhasnutí plamene sporák velmi rychle chladne. 

Malinkou nevýhodou je trošku náročnější údržba povrchu varné desky. Při čištění se neobejdete sundání roštů. A čas od času je nutné i je pořádně vyčistit. 

Další nutností při pořízení kombinovaného je zavedená přípojka na plyn. 

Jak vybrat kombinovaný sporák

První parametry jsou rozměry kombinovaného sporáku. Nejdříve si správně zaměřte prostor, který v kuchyni na sporák máte vyhrazený. Nejčastěji narazíte na sporáky o šířce 60 cm.  

Pak už se můžete vrhnout do výběru konkrétní značky. Mrkněte třeba na kombinované sporáky Mora nebo kombinované sporáky Gorenje

Jakmile vyberete značku, přichází na řadu barva. Vybírejte sporák tak, aby vám ladil do celkového vzhledu kuchyně.  Oblíbené jsou nerezové kombinované sporáky nebo klasické bílé kombinovaného sporáky. 

Pokud se obáváte bezpečnosti při vaření na plynu, tak se vám bude hodit i šikovná funkce pojistky plynového hořáku. Když vám během vaření plyn zhasne, sporák sám uzavře přívod plynu. Nemusíte se tak bát žádného nechtěného úniku. Snadnou manipulaci s varnou deskou zase obstará integrované zapalování hořáků. 

Pokud si chcete co nejvíce usnadnit údržbu a čištění trouby, poohlédněte se po programech speciálně na čištění. Trouby mohou nabízet funkci EcoClean, která čistí vnitřek trouby díky páře. 

Případně nabízí velmi efektivní čištění pyrolýzou, kdy se vnitřek trouby rozpálí až na 500 °C a tím sežehne všechny mastnotu a nečistoty. 

Na principu vysoké teploty pak funguje i katalytické čištění. Tam už je ale třeba se dívat po troubách se speciálním povrchem, které už během pečení absorbují mastnotu.