Klasické pánve

Klasické pánve máme stále rádi pro jejich univerzální použití i pro velký výběr z velikostí, materiálů a celkového provedení. Pokud nehledáte nic speciálního, jen všestranného pomocníka na plotnu, jste tu správně.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

1 049 Kč - 1 790 Kč
Cena

Zobrazujeme 6 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

Tefal G2550672 Unlimited 28 cm

Tefal Unlimited G2550672 (3)

Pánev, Typ pánve: klasická, Průměr pánve: 28 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: hliník, Nepřilnavý…


1 199 Kč

Tefal G2690472 Excellence 24 cm

Tefal G2690472 (1)

Pánev, Typ pánve: klasická, Průměr pánve: 24 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: hliník, Nepřilnavý…


1 049 Kč

Tefal G2550772 Unlimited 30 cm

Tefal G2550772

Pánev, Typ pánve: klasická, Průměr pánve: 30 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: hliník, Nepřilnavý…


1 399 Kč 1 249 Kč

Tefal G2690672 Excellence 28 cm

Tefal G2690672 (1)

Pánev, Typ pánve: klasická, Průměr pánve: 28 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: hliník, Nepřilnavý…


1 299 Kč

Tefal G2690772 Excellence 30 cm

Tefal Excellence G2690772 (1)

Pánev, Typ pánve: klasická, Průměr pánve: 30 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: hliník, Nepřilnavý…


1 399 Kč

Tefal B922S204 Cook Eat sada pánví 2 ks

Tefal B922S204 Cook Eat

Sada pánví, Typ pánve: klasická, Průměr pánve: 28 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: ocel, Nepřilnavý…


1 399 Kč

O kategorii

Zatímco některé pánve mají specifický účel, který plní do puntíku výborně, ale u ničeho jiného je nevyužijete, na klasické pánvi v pohodě usmažíte řízek, podusíte zeleninu nebo připravíte omáčku. To by vám na pánvi na palačinky nebo grilovací pánvi tak dobře nešlo.

Na co se zaměřit při výběru klasické pánve?

Materiál

Každý materiál, z něhož se pánve běžně vyrábí, má svá pro a proti. Například nerezová pánev je velmi odolná a snadno se udržuje, ale musíte na ni používat olej. Ocelová pánev je lehká, rychle se zahřeje a rychle vychladne, ale nesmíte ji mýt v myčce. Často se můžete setkat také s hliníkovou pánví – ta vás potěší nepřilnavostí, nízkou hmotností a vysokou vodivostí tepla, případně s pánví z litého hliníku, který se vyznačuje větší tloušťkou a odolností proti deformaci.

Typ ohřevu

Kromě materiálu pánve se zaměřte i na to, na čem budete pánev používat – některé pánve si rozumí s elektrickým sporákem a plynovým sporákem, jiné i se sklokeramickou deskou a indukční deskou. Mimochodem – všechny pánve na indukci jsme zařadili do speciální kategorie.

Průměr pánve

Velikost pánve hraje důležitou roli. A to nejen tehdy, když přemýšlíte o tom, kolik jídla v ní dokážete naráz připravit. Jde i o velikost hořáku nebo plotýnky, kterou nejčastěji k práci s pánví používáte, aby vám třeba zbytečně neunikalo teplo.

Další vlastnosti

K dalším vlastnostem, které vám mohou usnadnit a zpříjemnit práci s vybranou klasickou pánví, je například odnímatelná rukojeť, možnost mytí v myčce a použití v troubě, poklice v sadě, případně to, jestli se pánev snese s neostrým kovovým náčiním.