Keramické pánve

S keramickou pánví zvládnete hravě připravovat svá oblíbená jídla ještě s menším množstvím tuku. Je ideální pro všechny příznivce pomalejšího vaření na nižší teploty. Keramická pánev velmi dobře vede teplo a je vhodná jak na plynové, sklokeramické, tak i indukční sporáky.

Kategorie produktů

O kategorii

Keramická pánev: Méně tuku a zdravější vaření

Výhodou keramické pánve je její hladký povrch téměř bez pórů. Díky tomu se velmi snadno udržuje. 

Keramika je také odolná a  nemusíte se proto bát, že byste pánev poškrábali při běžném vaření. Jak je to s použitím tuku? Stačí ho opravdu málo, ale úplně bez něj se také neobejdete. Třeba připravit si volské oko na suché pánvi určitě nedoporučujeme. 

Keramika má podobné vlastnosti jako klasické smaltované nádobí. Na jaký typ sporáku se hodí? Prakticky na každý. Není problém keramickou pánev použít na plynovém, sklokeramickém nebo indukčním sporáku. U indukce si jen dejte pozor, aby měla pánev speciální vodivé dno. Bez toho nebude fungovat.

Uvnitř keramické pánve najdete hliník, díky kterému pánev velmi dobře vede teplo. Pánev tak rozehřejete na požadovanou teplotu mnohem rychleji než třeba ocelovou pánev. Díky tomu šetříte nejen čas, ale i energii. 

Keramická pánev: Hravě připravíte maso, zeleninu nebo třeba palačinky 

Keramická pánev představuje univerzální kousek v každé kuchyni. Zvládnete na ní připravit všechny své oblíbené pokrmy. V nabídce najdete jak mělké, tak hluboké pánve. Nebo dokonce i vroubkované keramické pánve speciálně určené pro přípravu masa. 

Jinak si ale na keramické pánvi připravíte všechno, co máte rádi. Od masa, po zeleninu až po sladké nadýchané palačinky. Na ty ale přeci jen doporučujeme speciální palačinkovou pánev s mělkými okraji. 

Při výběru keramické pánve si dejte pozor na to, jestli všechny její části jsou stejně odolné. Keramika vydrží vysoké teploty i v troubě, ale to samé často neplatí o rukojetích. Pokud jsou plastové, tak keramickou pánev do trouby raději nedávejte. Případně až po odejmutí rukojeti.