Filtry na překapávanou kávu

Papírové filtry jsou nezbytné, pokud připravujete kávu v elektrickém překapávači nebo třeba dripperu. Chuť překapávané kávy je intenzivní, protože se do kávy postupně uvolňují všechny aromatické látky. Vyberte si různé velikosti jednorázových papírových filtrů. Nebo sáhněte po trvalém filtru na více použití. S kávovými filtry připravíte skvělou kávu i na cestách. Filtry jsou skladné a nezaberou mnoho místa.

Kategorie produktů

O kategorii

Kávové filtry: Jak si připravit překapávanou kávu

Kávu můžete připravovat mnoha různými způsoby a vždycky docílíte trochu jiné chuti. Filtrovaná nebo překapávaná káva má svoje kouzlo zejména proto, že pomalejším procesem se z kávových zrnek uvolňuje celá škála chutí.

Espresso se naopak připravuje velmi krátce pod velkým tlakem. Chuť je také intenzivní, ale ne tak bohatá.

  • Elektrické překapávače mají většinou svůj filtr. Takže stačí vložit kávu a vodu. Výhodou elektrického překapávače je, že si vodu sám zahřeje na optimální teplotu a navíc i kávu pak udržuje teplou. Připravíte najednou taky poměrně velké množství kávy. Což je výhoda do větší domácnosti.
  • Manuální překapávače – příprava kávy v ručním překapávači (dripperu) je malý rituál. Potřebujete správně namletou kávu, papírový filtr a trochu času. Voda před filtr pomalu proteče a tím se z kávy uvolní opravdu silné aroma a velmi výrazná chuť.
  • Způsob namletí kávy – na překapávanou kávu se nejlépe hodí středně jemné mletí kávy. Na rozdíl od espressa, kde je potřeba velmi jemně namletá káva. Proto se určitě poohlédněte po kvalitním mlýnku na kávu, který umožňuje nastavit více stupňů jemnosti mletí.
  • Množství kávy – záleží na vašich preferencích. Více kávy znamená intenzivnější a silnější chuť. Na jeden šálek většinou stačí 7 g kávy. 

Tip: Pro lepší chuť kávy vypláchněte před použitím papírový filtr horkou vodou. Zbavíte se tak typické “papírové chuti”. Filtrační konvice zase odstraní z vody nepříjemnou pachuť chloru.