Filtry na překapávanou kávu

Papírové filtry jsou nezbytné, pokud připravujete kávu v elektrickém překapávači nebo třeba dripperu. Chuť překapávané kávy je intenzivní, protože se do kávy postupně uvolňují všechny aromatické látky. Vyberte si různé velikosti jednorázových papírových filtrů. Nebo sáhněte po trvalém filtru na více použití. S kávovými filtry připravíte skvělou kávu i na cestách. Filtry jsou skladné a nezaberou mnoho místa.

Kategorie produktů

Zobrazujeme 7 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

AK KAF2 malé filtry do kávovaru 100 ks

KAF 2_2

Filtr pro kávovar, Počet kusů v balení: 100


69 Kč

AK KAF4 velké filtry do kávovaru 100 ks

KAF 4_2

Filtr pro kávovar, Počet kusů v balení: 100


69 Kč

ScanPart SCA2790000411 č. 4 filtr na kávu

ScanPart SCA2790000411.0

Filtr pro kávovar, Počet kusů v balení: 1


249 Kč

Melitta Mild 1x4 filtr na kávu 80ks

MELITTA MILD

Filtr pro kávovar, Počet kusů v balení: 80


59 Kč

Melitta filtr na kávu 1x2 40ks

MELITA FILTRE biela 1x2 /40

Filtr pro kávovar, Počet kusů v balení: 40


34 Kč

ABC č.4 silónový filtr na kávu

ABC Filter do kávovaru 4

Filtr pro kávovar, Počet kusů v balení: 1


269 Kč

Camry CR4415.1 filtr s těsněním

Camry CR4415.1

Filtr a těsnění, Počet kusů v balení: 1


72 Kč

O kategorii

Kávové filtry: Jak si připravit překapávanou kávu

Kávu můžete připravovat mnoha různými způsoby a vždycky docílíte trochu jiné chuti. Filtrovaná nebo překapávaná káva má svoje kouzlo zejména proto, že pomalejším procesem se z kávových zrnek uvolňuje celá škála chutí.

Espresso se naopak připravuje velmi krátce pod velkým tlakem. Chuť je také intenzivní, ale ne tak bohatá.

  • Elektrické překapávače mají většinou svůj filtr. Takže stačí vložit kávu a vodu. Výhodou elektrického překapávače je, že si vodu sám zahřeje na optimální teplotu a navíc i kávu pak udržuje teplou. Připravíte najednou taky poměrně velké množství kávy. Což je výhoda do větší domácnosti.
  • Manuální překapávače – příprava kávy v ručním překapávači (dripperu) je malý rituál. Potřebujete správně namletou kávu, papírový filtr a trochu času. Voda před filtr pomalu proteče a tím se z kávy uvolní opravdu silné aroma a velmi výrazná chuť.
  • Způsob namletí kávy – na překapávanou kávu se nejlépe hodí středně jemné mletí kávy. Na rozdíl od espressa, kde je potřeba velmi jemně namletá káva. Proto se určitě poohlédněte po kvalitním mlýnku na kávu, který umožňuje nastavit více stupňů jemnosti mletí.
  • Množství kávy – záleží na vašich preferencích. Více kávy znamená intenzivnější a silnější chuť. Na jeden šálek většinou stačí 7 g kávy. 

Tip: Pro lepší chuť kávy vypláchněte před použitím papírový filtr horkou vodou. Zbavíte se tak typické “papírové chuti”. Filtrační konvice zase odstraní z vody nepříjemnou pachuť chloru.