Horkovzdušné trouby

Rádi pečete sladké i slané dobroty, takže potřebujete spolehlivou troubu? Pravděpodobně ji najdete v této kategorii, mezi horkovzdušnými troubami, které jsou na rozdíl od těch plynových a klasických elektrických čím dál oblíbenější.

Kategorie produktů

Aplikované filtry

Smazat všechny filtry

2
Hodnocení

Zobrazujeme 0 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.

O kategorii

Panuje jeden mýtus, a to ten, že horkovzdušná trouba je vlastně elektrická trouba. Není tomu tak. Oproti klasické elektrické troubě má ta horkovzdušná jednu velkou výhodu – kromě toho, že nabízí spodní a horní ohřev, má ještě k dispozici ventilátor, jímž rozhání rozehřátý vzduch uvnitř trouby. Ten se tak dostane opravdu všude a pečení je ještě efektivnější a spolehlivější.

Jak si tedy správně vybrat horkovzdušnou troubu?

Rozměry a celková vnitřní kapacita horkovzdušné trouby

Ze všeho nejdřív se samozřejmě dívejte na rozměry trouby, abyste nakonec nezjistili, že na ni nemáte dost místa. Hned potom přichází na řadu otázka objemu, tedy celkové vnitřní kapacity. Ta by měla reflektovat hlavně počet obyvatel domácnosti.

Zatímco menším rodinám v pohodě stačí objem kolem 40 l, větší rodiny uvítají spíš horkovzdušnou troubu s objemem 71–72 l a ty největší a nejnáročnější pak můžou mít i horkovzdušnou troubu o objemu, který se blíží 90 l.

Speciální funkce

  • Horkovzdušná trouba se na rozdíl od klasické elektrické, natož pak plynové trouby liší i přidanými funkcemi. Jde například o:
  • Horkovzdušnou troubu s funkcí rozmrazování. Není potřeba čekat, až se jídlo vytažené z mrazáku samo rozmrazí na lince.
  • Horkovzdušnou troubu s parním pečením. Péct můžete i pomocí beztlakové páry.
  • Horkovzdušnou troubu se statickým pečením. Proudění vzduchu můžete vypnout a péct jen se spodním a horním ohřevem.

K dalším oblíbeným funkcím pak patří třeba nahřívání talířů, mikrovlnný ohřev nebo rychlé předehřátí. Obvykle na vás čeká i vestavěný displej a teleskopický výsuv pro snadnější manipulaci s pečeným jídlem.