Grilovací pánve
Jestli si chcete doma připravit dokonalé steaky, tak se bez pořádné grilovací pánve neobejdete. Speciálně tvarovaná pánev s vroubkovaným dnem se postará o to, že budete mít vždy skvěle připravené maso bez nežádoucího připalování. Vyberte si například oblíbenou litinovou pánev, která je odolná i proti vysokým teplotám a je vhodná i do trouby.
Kategorie produktů
Zobrazujeme 6 výsledků Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
Tefal G7314055 grilovací pánev 26 cm
Pánev, Typ pánve: grilovací, Průměr pánve: 26 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: ocel, Nepřilnavý…
719 Kč 599 Kč
Tefal E2314074 Excellence 26 cm
Pánev grilovací, Typ pánve: grilovací, Průměr pánve: 26 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: litý…
1 259 Kč
Tefal E2154014 Aroma grilovací pánev (26cm)
Pánev, Typ pánve: grilovací, Průměr pánve: 26 cm, Typ ohřevu: plyn, indukce, sklokeramika, elektřina, Materiál pánve: litý hliník,…
749 Kč
WMF 05.8967.4291 grilovací pánev 27 × 27 cm
Grilovací pánev, Typ pánve: grilovací, Typ ohřevu: plyn, sklokeramika, elektřina, Hmotnost: 1240 g
1 999 Kč
Lamart LT10800 Cast 26 cm
Pánev, Hmotnost: 1130 g
469 Kč
Lamart LT1058 Stone 26 cm
Pánev, Hmotnost: 1010 g
569 Kč
O kategorii
Proč si pořídit grilovací pánev
Klasický venkovní gril se jen těžko nahrazuje. Pokud ale ještě nenastalo počasí na grilování a vy si chcete vychutnat dokonale připravené maso, sáhněte po grilovací pánvi. Na první pohled poznáte grilovací pánev od té klasické podle jejího specifického dna - tu tvoří typické drážky, které mají v pánvi svou nezastupitelnou funkci.
Ta hlavní je, že se maso na takovém povrchu nepřichytí a dá se velmi snadno otáčet. Další výhodou drážek je snazší odtok šťávy, kterou pak můžete použít jako základ pro steakovou omáčku.
Výhody grilovací pánve
Speciální grilovací pánve vyrobené jsou vyrobené z nejrůznějších materiálů - litina, ocel, nerez a další. Litinové pánve dokážou velmi dobře a rovnoměrné vést teplo. Teplota na okrajích pánve a uprostřed je prakticky stejná. Díky tomu se maso správně propéká a nehrozí, že by zůstávalo uvnitř syrové, zatímco na povrchu už se připaluje.
Další výhodou grilovacích pánví je jejich rukojeť, která vydrží i velmi vysoké teploty. Pokud potřebujete dát maso například na pár minut do trouby, není problém. Při výběru si jen zkontrolujte, že je pánev vhodná do trouby.
Proč se grilovací pánve vyrábí ve čtvercovém tvaru, zatímco klasické pánve jsou kulaté? Na čtvercovou pánev lépe vyskládáte maso, vejde se ho tam víc a snáz a rovnoměrněji se propeče.
Některé grilovací pánve mají ještě indikátor teploty. Hlavně grilovací pánve Tefal. Kolečko uprostřed se zbarví sytě červenou barvou, jakmile je pánev dostatečně rozpálená a připravená k použití.
Grilovací pánev na indukci
Pokud máte doma indukční varnou desku, při výběru si vybírejte speciální grilovací pánev na indukci. Důležitý je především povrch pánve, který musí mít speciální elektromagnetické dno.