Sous-vide ponorný vařič G21 Maestro pro vaření ve vakuu umožňuje snadné ovládání pomocí 4 dotykových tlačítek nebo přes mobilní aplikaci G21 Smart Home.
G21 Maestro sous-vide ponorný vařič
- Ponorný vařič na sous-vide metodu vaření s Wi-Fi
- Materiál: odolný plast, kovová varná spirála
- Rozměry (š × v × h): 75 × 345 × 100 mm
- Hmotnost: 0,84 kg
- Délka přívodního kabelu: 0,9 m
- Příkon: 1 200 W
- Napětí: 220–240 V
- Výkon: 900 W
- Teplotní rozpětí: 0 °C – 90 °C
- Teplotní přesnost: ± 0,1 °C
- Max. objem nádoby: 30 litrů
- Černé provedení
Buďte za hvězdu kuchyně
Sous-vide vařič G21 Maestro s Wi-Fi je elegantní spotřebič pro domácí i profesionální využití, který je ideální pro vaření ve vakuu pro dokonalou chuť a vůni potravin. Tělo vařiče se skládá ze dvou částí – ponorná část s vnitřní varnou spirálou a vrchní část s elektronikou a kulatým dotykovým displejem. Tam si zvolíte požadovanou teplotu, dobu vaření a čas. Je také velmi bezpečný k použití – má totiž háček a upínací šroub. Vše ovládáte buď pomocí 4 dotykových tlačítek nebo přes mobilní aplikaci G21 Smart Home (iOS a Android), která je v českém jazyce. Pomocí aplikace si tak můžete připravit večeři předtím, než přijedete z práce domů – vložte do hrnce s vodou zavakuované suroviny a pomocí aplikace zvolte recept a máte hotovo – je to tak jednoduché! Můžete tak připravit dokonalé šťavnaté steaky, rybu nebo voňavou zeleninu.
Přednosti zařízení:
- Minimální změny v upravované potravině
- Maximální zachování přirozené chuti, vůně i textury
- Zachování téměř stejné hmotnosti surovin
- Nižší degradace nutričních látek
- Snadná příprava – pokud máte zavakuované suroviny zamražené, vložíte jen příslušný počet porcí do hrnce s vodou, kde se rozmrazí a připraví sous-vide metodou.
- Delší trvanlivost surovin – čerstvé zavakuované potraviny před vařením vydrží v chladničce až pět dní.
Sous-vide vaření
Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé vaření při nižších teplotách, než je teplota bodu varu. Suroviny pro sous-vide přípravu jídel se zavakuují do fólie, takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vlastní chuť i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se vysokými teplotami. Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám v upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává. Tím, že je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených obalech, nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu těkavých senzorických látek. S tím dále souvisí také nízký úbytek hmotnosti. Teplota se pohybuje níže než u ostatních kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci nutričních látek. Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu funguje jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potravinu zničit.