Odvápňovače a čističe kávovarů
Jak na to, aby váš kávovar připravoval dokonalou kávu co nejdéle? Klíčem je pravidelné čištění a odvápňování kávovaru. To vašemu přístroji zajistí dlouhou životnost, ale také ho udrží precizně čistý. S těmi pravými pomocníky své kávě zachováte chuť, na kterou jste zvyklí.
Kategorie produktů
Aplikované filtry
Zobrazujeme 4 výsledky Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
Siemens TZ80002A odvápňovací tablety
Odvápňovací tablety, Využití: odvápňování, Počet kusů v balení: 3
369 Kč
Nivona NIRK 703 odvápňovač (500ml)
Odvápňovač, Využití: odvápňování, Objem: 500 ml
349 Kč
Nivona NIRT 701 čistící tablety 10ks
Čištění kávovaru, Využití: čištění od kávového oleje, Počet kusů v balení: 10
349 Kč
Nivona NICC 705 čistič mléka 500ml
Čištění kávovaru, Využití: čištění mléčného systému, Objem: 500 ml
349 Kč
O kategorii
Jak často čistit a odvápňovat kávovar
Pro dokonalou chuť kávy byste měli kávovar pravidelně čistit. Od zbytků kávy klidně kávovar čistěte každý den (v závislosti na tom, jak často ho používáte). Propláchněte odkapávač vody nebo vyčistěte nádobku na kávovou sedlinu. Pozor, pokud ji pravidelně a pečlivě nečistíte, zbytek sedliny má tendenci rychle plesnivět. Proto byste si z čištění kávovaru měli udělat pravidelnou rutinu.
Většina automatických kávovarů má zabudované senzory, které vás upozorní, když je potřeba kávovar vyčistit nebo odvápnit a zbavit ho tak usazenin z vodního kamene. Stejně tak vás upozorní i na to, že vám došla zrnková káva, nebo že je potřeba doplnit zásobník na vodu.
Odvápňovače a čističe kávovarů: po čem sáhnout?
Odvápňovače a čističe mají při údržbě kávovaru každý trochu jinou roli.
- Odvápňovače – představují základní péči o kávovar. Odvápňovače se zbavují usazeného vodního kamene. Tím prodlužují životnost kávovaru a zároveň se odvápněním postaráte o bezchybnou chuť kávy, kterou nebudou narušovat žádné usazeniny a další nečistoty. Podle toho co preferujete, můžete použít tekuté odvápňovače, nebo ty v tabletách.
- Čisticí tablety – kávová zrnka obsahují velké množství olejů a výsledné tuky a mastnota se při přípravě kávy usazují v kávovaru. Čisticí tablety právě tuto mastnotu a další nečistoty z kávovaru i z nádoby na vodu odstraňují.
Stejně důležité, jako je používání čističů a odvápňovačů, je i čištění mléčných trysek. Nepříjemnou chuť kávy mohou způsobit totiž právě zanesené trysky, ve kterých se usazuje mléko. Pravidelně proto mléčné trysky čistěte a proplachujte, abyste měli vždy dokonale připravené cappuccino, latte a další kávové nápoje s mlékem.
Tip: Kávovaru nesedí tvrdá voda. Způsobuje usazeniny vodního kamene a snižuje životnost vašeho přístroje. Zkuste vodu před nalitím do kávovaru nejprve přefiltrovat pomocí filtrační konvice na vodu. Měkčí voda kávovaru tolik neškodí, a také se díky filtraci zbavíte nepříjemné pachuti chloru, která přechází i do kávy.