Brousky na nože
I ten nejkvalitnější nůž se časem neobejde bez brousku. Vyberte si kvalitní brousky a ocílky, abyste vždycky dokonale ukrojili i měkká rajčata nebo perfektně naporcovali maso. V nabídce najdete mechanické i elektrické brousky na nože.
Kategorie produktů
Aplikované filtry
Zobrazujeme 1 výsledek Použijte filtr pro zpřesnění požadavků.
Lamart LT2058 bruska na nože
Kuchyňský doplňek, Typ doplňku: brouska na nože, Materiál: kov, Barva: černá, Hmotnost: 248 g
239 Kč
O kategorii
Brousky na nože: Nezbytný pomocník do kuchyně
Radost z nově pořízeného nože většinou vydrží pár měsíců. Krájíte s ním jako po másle, jeho čepel je perfektně ostrá. Ale po čase se i ten nejlepší nůž běžným používáním otupí. Rozhodně ho kvůli tomu neházejte do koše. Stačí mít doma kvalitní brousek.
Pravidelná péče o nože prodlužuje jejich životnost a krájení s ostrým nožem je také mnohem bezpečnější. Vyžaduje totiž méně síly, než když se snažíte krájet už tupým nožem.
V takovém případě vám totiž snadno čepel po potravinách sjede a můžete se nepříjemně říznout. Vzpomeňte si třeba na situaci, kdy chcete tupým nožem nakrájet měkká rajčata nebo si připravit cibuli na guláš.
Z jakých materiálů se nejčastěji brousky vyrábí? Většina brousků nabízí tzv. dvoustupňový ostřící systém. Brousek na nože má dva kotouče, kdy diamantový slouží k hrubému broušení a keramický pak k jemnému dobroušení.
Ocílka, brusný kámen nebo brousek: Jak se v nich vyznat
Jak se vyznat v brouscích na nože? Co je ocílka a k čemu slouží brusný kámen?
Liší se svým provedením i způsobem používání. Ocílku můžete používat klidně před každým používáním nože. Ocílka totiž primárně slouží k ostření nože. Díky pravidelnému používání ocílky si také prodlužujete dobu, kdy budete muset nože brousit.
Během broušení totiž část materiálu nože úplně odstraňujete. Proto brousek dokáže oživit i tupé nože do původní ostrosti. Brousek na nože a brusný kámen používejte tehdy, kdy potřebujete nožům vrátit jejich ostrost. Ocílkou si můžete nůž naostřit klidně před každým použitím.
Elektrické nebo mechanické brousky na nože: Jaké jsou jejich výhody
Pokud se rozhodně pro pořízení brousku na nože, máte dvě hlavní možnosti, po kterém sáhnout.
Mechanický brousek na nože - chce to trochu cviku, než se s brouskem nebo brusným kamenem sžijete. Důležitý je správný sklon čepele, tlak, hrubost brousku i počet tahů.
Elektrický brousek na nože - používá se velmi snadno a výsledkem je vždycky perfektně nabroušený nůž. Stačí si u něj nastavit typ broušení a máte hotovo.